joi, 4 martie 2010

Eu cu mine. La persoana a 3`a.

- Ce crezi tu ca e cu adevarat important in viata?
... - fericirea... !!
- Dar fericirea nu e ceva de sine statator, nu exista in lume fara a fi legata de ceva...
[si acum am picat pe ganduri.]
- Puteam sa jur ca stiu ce inseamna. Acum am uitat. [...] e important sa iubesti. da, sigur viata nu are sens fara iubire.
- Viata are sens daca i`l dai. Nu neaparat iubirea e sensul si scopul vietii. As zice ca`i da, mai degraba, farmec.
- Hmm... da!! iubirea imprastie culoare si parfum. Pe oameni si in jurul lor. Imi amintesc ca era frumos sa iubesti.[...]
...e important sa crezi. In Dumnezeu, in tine, in oameni, intr`o idee, intr`un gand. Sa nu incetezi niciodata a crede. Dar nici a lupta pentru idealuri.
- Nu ti se pare important sa cresti?
- Sa cresc?! de cand ma stiu vreau "sa cresc mare". poate inca n`a venit timpul. sau poate am crescut si nu mi`am dat seama. si ma gandesc ca nu`i asa fain sa cresti... intervin responsabilitati, greutati, piedici... cand eram mica nu ma gandeam decat ca am sa devin cantareata cand am sa cresc. am descoperit ca n`am talent. acum trebe sa ma reorientez. dar lumea e plina cu de toate. am nevoie de ceva nou sa "prind la public"... aici e greul. toti muncim pentru acelasi scop, sa devenim "cineva". unii reusesc. altii renunta. altii nu renunta pentru ca in mintea lor e un scop.
- Care este scopul tau?
- Nu stiu scopul, dar pot sa`ti spun marea frica: sa nu mor fara a lasa ceva in urma. orice. doar sa`si aminteasca lumea de mine.
- Ce te`a marcat cel mai tare pana acum?
- Dragostea, clar! m`a invatat si m`a reinvatat cum sunt eu cu adevarat. mi`a dat lectii si m`a pedepsit cand am gresit. e dura... de aia imi place... nu iarta si nu uita. cand mi`e lumea mai draga, vine si ma trage de maneca. Iar eu ma indragostesc in fiecare zi... de mine, de el, de o raza de soare sau de vreun norisor zglobiu, de un gand, de un cuvant...e ceva ce ma defineste.
- Un lucru fara de care n`ai fi tu...?
- Mmm... greu de zis... cred ca reusesc sa ma regasesc oricum, in orice situatie. daca mi`ar lipsi un lucru, cred ca as compensa, si as fi tot eu. dar sa zicem ca fara increderea in mine si fara nevoia infinita de sinceritate n`as fi eu[auuu, am zis doua deja, daca trebuie sa ma limitez, o voi face la sinceritate - fara incredere in mine ma regasesc, fara sinceritate, nu!]
- Esti fericita?
- Daca fericire inseamna sa ma trezesc in fiecare dimineata cu gandul ca azi voi face ceva "maret", atunci da, sunt cea mai fericita. si nu cred ca fericire inseamna a avea tot ce`ti doresti, ci a manipula o tehnica impresionanta de a visa.